•  
   

 •  
   

E-card igénylés

Ungarisch - Magyar

Így kerül az Ön fényképe az e-cardra

Az e-card az Ön személyes kulcsa az osztrák egészségbiztosítási rendszerhez. 2020.január 1-jétől  törvénymódosítás miatt csak fényképpel ellátott e-card adható ki.

Ellenőrizze a Foto-Sofort-Check -kel, hogy rendelkezésre áll-e fénykép az Ön e-cardjához: Foto-Sofort-Check

Amennyiben Ön az alábbival rendelkezik:

 • osztrák útlevél vagy
 • osztrák személyi igazolvány vagy
 • osztrák kártyaformátumú jogosítvány vagy
 • Aufenthaltstitel / Rot-Weiß-Rot-Karte [Tartózkodási engedély], Fremdenpass [külföldi állampolgár számára kiállított útlevél], Konventionsreisepass [hagyományos útlevél], ill. Identitätskarte für Fremde [személyazonosító kártya külföldi állampolgárok számára], Duldungskarte [megtűrt tartózkodás engedélyezésére vonatkozó igazolvány], Verfahrenskarte [menekültügyi eljárás megindításáig érvényes ideiglenes tartózkodási engedély] (grüne Karte - [zöldkártya]), Aufenthaltsberechtigungskarte [menekültügyi eljárás idejére szóló tartózkodási engedély] (weiße Karte - [fehérkártya]), Karte für Asylberechtigte [menedékkérők számára kibocsátott igazolvány] vagy Karte für subsidiär Schutzberechtigte [kiegészítő védelmi jogállásban részesülő személy számára kibocsátott igazolvány] (graue Karte - [szürkekártya])?
Info

Ebben az esetben Önnek nincs tennivalója. Az Ön fényképes e-cardja időben megérkezik, még mielőtt a régi lejárna, legkésőbb 2023 végéig.

14 év alatti gyermekek továbbra is minden esetben fénykép nélküli e-cardot kapnak, függetlenül attól, hogy rendelkezésre áll-e fénykép pl. útlevélből.

Nem rendelkezik egyik dokumentummal sem? Ebben az esetben kérjük, ellenőrizze az e-card kék hátoldalán a lejárati dátumot.

Juttassa el a fényképét 3-4 hónappal az e-card lejárata előtt az Ön esetében illetékes hatósághoz.

A fénykép meg kell hogy feleljen az igazolványkép feltételeinek. A feltételek részletei itt találhatók: igazolványkép feltételei

Ha megvan az osztrák állampolgársága: A fényképet személyesen kell leadni, amikor az e-cardját (osztrák betegbiztosítási szám), személyi igazolványát, és állampolgárságát igazoló okmányát is be kell mutatnia. Amennyiben Ön nem rendelkezik személyi igazolvánnyal, akkor egy másik személynek kell Önt elkísérnie és a személyazonosságát igazolnia. Figyelem: ez a személy köteles bemutatni a személyi igazolványát!

Ha nincs osztrák állampolgársága, akkor az originál útlevelét, valamint a személyazonossagi igazolványát  és az e-cardját (osztrák betegbiztosítási szám) kell felmutatni. A fényképet személyesen kell leadni. 

A regisztrációs hivatalok listáját itt találja.

Amennyiben a lejárati dátum helyett a ***** jelet látja, akkor időben felszólítást fog kapni, hogy hozza be a fényképét. Addig Önnek nincs tennivalója.

Amennyiben Ön 70 éves vagy ennél idősebb, ill. a 4., 5., 6. vagy 7. gondozási-ápolási szint szerinti besorolást kapott, nem köteles fényképet leadni. Önnek ebben az esetben nincs tennivalója és még azelőtt automatikusan megkapja az új e-cardot, hogy a régi lejárna.

 • Amennyiben a fénykép személyi igazolványból, útlevélből vagy kártyaformátumú jogosítványból vagy a külföldiek nyilvántartásából [Fremdenregister] már rendelkezésére áll, akkor az automatikusan átvételre kerül az e-card számára.
 • Amennyiben nincs ilyen fénykép, akkor az e-card fénykép nélkül kerül kiállításra.
 • A 70 éves vagy ennél idősebb, ill. a 4., 5., 6. vagy 7. gondozási-ápolási szint szerinti besorolást kapott személyek január 1.-jétől  önkéntesen adhatják le a fényképüket az e-cardhoz az illetékes regisztrációs hivatalnál. Ön az új e-cardot még a régi lejárata előtt megkapja.